Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Hinder door brug Gouda zaterdag voorbij

Nieuws

17 maart 2017

De vertragingen door een brugstoring bij Gouda zijn vanaf zaterdag vrijwel voorbij. Het defect is nog niet gerepareerd, maar door een tijdelijke maatregel kunnen alle treinen weer zonder noemenswaardige problemen over de brug rijden.

Tijdelijk aangepaste snelheid

Tot het defect is gerepareerd mogen treinen minder hard over de brug rijden. Door borden te plaatsen om treinmachinisten hierop te attenderen kunnen alle treinen weer zonder noemenswaardige vertragingen over de brug rijden.

Juiste moment voor reparatie

De reparatie van de brug is een pittige klus. Hiervoor moet een brughoofd enkele millimeters worden opgehoogd en later moeten kabels worden vervangen. ProRail bekijkt in overleg met vervoerders wat de juiste momenten zijn voor deze werkzaamheden om de reizigers zo min mogelijk te hinderen.

Nachtwerk

In de nacht van donderdag op vrijdag deed ProRail met man en macht een poging om de brug voor de ochtendspits op vrijdag weer werkend te krijgen. Helaas lukte dit niet en reden er ook op vrijdag minder treinen over de brug.

Reisplanner

Check voor vertrek de reisplanner voor een actueel beeld van welke treinen er rijden.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers