Hoe verder met de overweg Laantje van Alverna in Heemstede?

Nieuws

3 juni 2016

De Raad van State heeft ProRail in december 2015 opgedragen om de overweg 'Laantje van Alverna' in Heemstede te heropenen, omdat het een openbare overweg zou zijn. Nu een dwangsom in het vooruitzicht is gesteld zal ProRail vóór 1 augustus een draaihek op de overweg plaatsen voor fietsers en voetgangers. ProRail doet dat niet van harte.

ProRail wil overweg zo veilig mogelijk maken

Ter hoogte van het Laantje van Alverna rijden treinen met een snelheid van 130 kilometer per uur. De overweg is niet automatisch beveiligd, dus is voor het oversteken van de overweg grote oplettendheid vereist. Het oversteken gebeurt op eigen risico. Bij voorkeur wordt er door zo min mogelijk fietsers en voetgangers van de overweg gebruik gemaakt. Omdat de overweg voor 1 augustus moet worden geopend wil ProRail het sluipverkeer via de naastgelegen parallelweg zoveel mogelijk beperken. Daarover vindt overleg plaats met de omwonenden aan het particuliere Laantje van Alverna. Voorts zal ProRail de juridische mogelijkheden onderzoeken om de heropening van de overweg aan te vechten. Intussen blijft ProRail onderzoek doen naar een veilige oversteek, mogelijk met een innovatieve overweg. Daar is echter meer tijd voor nodig dan nu is geboden.    

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers