Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Hondenclub Zwolle apetrots op nieuw clubgebouw

Nieuws

23 september 2019

Zaterdag 21 september opende het nieuwe gebouw van de Kynologenclub (hondenclub) Zwolle. Hun oude gebouw moest wijken voor de spooruitbreiding. Met hond Roxy in de hoofdrol, droeg ProRail de sleutel symbolisch over aan de hondensportclub.

Goede samenwerking

Het oude clubgebouw stond dicht langs het spoor. ProRail wil bij Zwolle het spoor uitbreiden en had meer ruimte nodig. Het oude gebouw verplaatsen bleek niet mogelijk. Er ontstond gelukkig een goede samenwerking. De club leverde wat ruimte in, waardoor ProRail een prachtig nieuw gebouw kon neerzetten.

Hondenclub naast het spoor

“Wij geven vooral trainingen voor het opvoeden van puppies”, vertelt voorzitter Richard Wisman. “Dat is ongeveer 90 procent van wat we doen. Dit zorgt voor weinig overlast, maar mensen zijn toch vaak bang voor blaffende honden. Hierdoor is het voor ons best lastig om een goede locatie te vinden. We zijn daarom ook heel blij met deze plek langs het spoor.” 

Duurzaam  gebouw

“We realiseren ons goed dat we veel vragen van de kynologenclub”, zegt regiodirecteur Dorothé Wennekendonk van ProRail Noord-Oost “Maar dit is voor mij een voorbeeld van hoe het kan gaan als je de handen ineen slaat. Er staat nu een prachtig nieuw gebouw, dat ook nog eens heel duurzaam is.”

Win win 

Richard: “Je kunt je heel boos maken als het bericht komt dat je clubgebouw in de weg staat. Maar we zijn juist de samenwerking aangegaan. Nu kun je zien wat voor moois dit heeft opgeleverd. We hebben allemaal water bij de wijn gedaan, daardoor staat er nu een mooi nieuw gebouw én is er ruimte voor de nieuwe sporen. Het nieuwe clubgebouw is een stuk kleiner, maar wel veel efficiënter. Wij zijn apetrots!”

Verdubbelen van sporen

Tussen Zwolle en Herfte verdubbelt ProRail de sporen van twee naar vier en bouwen we een vrije spoorkruising. Door hier extra sporen aan te leggen, hoeven treinen van en naar Emmen of Meppel straks niet meer op elkaar te wachten. 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers