Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Houd je hoofd koel in de Hoogeveense hitte

Nieuws

14 juni 2023

De werkzaamheden in Hoogeveen aan de spoorboog vinden momenteel plaats onder de tropische omstandigheden. Er zijn per dienst van 8 uur, 80 a 100 man tegelijk aan het werk. Dag en nacht in en uit, twee weken lang.

Warme temperaturen

Extra water en ijs zorgen voor de nodige afkoeling. Naast de 250.000 ton spoorgrind dat er wordt verwerkt en de drie kilometer spoor en bovenleiding dat verlegd wordt, vliegt er zo ook per dag een pallet drinkwater doorheen. De werkzaamheden lopen momenteel volgens planning en duren tot donderdag 21 juni as.

 • Werkzaamheden op het viaduct over de A28. Het verlegde spoor snijdt het viaduct op een andere manier aan, daarom komt er een nieuwe betonnen bak in te liggen. Hoge schotten eromheen zorgen ervoor dat het autoverkeer ongehinderd kan passeren.
  Werkzaamheden op het viaduct over de A28. Het verlegde spoor snijdt het viaduct op een andere manier aan, daarom komt er een nieuwe betonnen bak in te liggen. Hoge schotten eromheen zorgen ervoor dat het autoverkeer ongehinderd kan passeren.
 • Op station Hoogeveen passen we het perron aan en is het derde spoor inmiddels verdwenen. Dankzij nieuwe wissels op het traject verderop, is dit spoor overbodig geworden.
  Op station Hoogeveen passen we het perron aan en is het derde spoor inmiddels verdwenen. Dankzij nieuwe wissels op het traject verderop, is dit spoor overbodig geworden.
 • In de buurt van Wijster leggen we nieuwe wissels aan.
  In de buurt van Wijster leggen we nieuwe wissels aan.
 • De (oranje) kraan staat op het oude tracé en het nieuwe spoor is al verlegd, net als de palen voor de bovenleiding.
  De (oranje) kraan staat op het oude tracé en het nieuwe spoor is al verlegd, net als de palen voor de bovenleiding.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers