Ietsje langer dan anders

Nieuws

21 december 2015

Van 2015 kunnen we extra lang genieten, dit jaar bestaat namelijk uit 53 weken in plaats van de gebruikelijke 52. Voor ons dus een week extra om het spoor te vernieuwen.

Aan het werk voor jou

Als straks veel Nederlanders heerlijk genieten van een de kerstvakantie werken onze collega’s stug door. Zo blijven de treindienstleiders en spooraannemers aan de slag om ervoor te zorgen dat alle reizigers met de trein naar hun familie en vrienden kunnen reizen. Ook blijven onze collega’s van publiekscontacten bereikbaar voor noodgevallen.

Bedankt!

Dat wij in 2015 op veel plekken het spoor hebben vernieuwd is de frequente treinreizigers vast en zeker niet ontgaan. Van het Limburgse Eijsden tot Roodeschool in Groningen zijn we in de weer geweest om sporen en stations gereed te maken voor de toekomst. Dit vernieuwingswerk heeft geleid tot mooie resultaten zoals een nieuw station in Arnhem en kilometers nieuw spoor, maar heeft ook gezorgd voor hinder. We zijn ons daar zeker van bewust en we willen alle reizigers dan ook heel hartelijk bedanken voor hun geduld en begrip hiervoor.

ProRail vernieuwt 

Het liefst laten we treinverkeer tijdens werkzaamheden doorgaan, maar soms is dat niet mogelijk vanwege de omvang van de werkzaamheden of de veiligheid voor de spoorwerkers. ProRail gebruikt vooral de weekenden en vakantieperioden om aan het spoor te werken, omdat er dan minder mensen met de trein reizen en de overlast dus minder is. We stemmen dit altijd af met vervoerders en consumentenorganisaties. Weten hoe spoorvernieuwing gepland wordt? Bekijk het tienstappenplan dat laat zien hoe het werkt: van het idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden. 

Wil je precies weten waar we ook de laatste weken van 2015 het spoor vernieuwen? Op de werkzaamhedenkaart vind je het overzicht.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers