Ik zie je ondeâh duh wolk

Nieuws

21 januari 2016

Een nieuw en kunstzinnig meetingpoint voor Den Haag Centraal: de ontmoetingswolk. Een bijzonder en opvallend object, van kunstenaar John Körmeling dat licht geeft en knippert; niet te missen dus als je daar onder op iemand staat te wachten. Voortaan zeg je in Den Haag: 'Ik zie je ondeâh duh wolk'

De ontmoetingswolk is door ProRail opgehangen ter hoogte van spoor vier in de hal van Den Haag Centraal. Eerder plaatsten we zo'n kunstwerk al op de andere vernieuwde stations Rotterdam Centraal, Breda en Arnhem Centraal. Onder de wolk kunnen gebruikers van het station op een duidelijke plek afspreken. 

Kwaliteit

De ontmoetingswolk komt te hangen in alle NSP stations; dat staat voor Nieuwe Sleutelprojecten. Zes stations zijn door het Rijk aangewezen voor een kwaliteitsimpuls: Amsterdam Centraal, Arnhem Centraal, Breda, Den Haag, Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal. Door op elk van deze stations een meetingpoint met dezelfde uitstraling te plaatsen, wordt de verbondenheid tussen deze stations duidelijk. 

Sunny Cloud

De wolk, ook wel Sunny Cloud genoemd, bestaat uit een aluminium frame waarbinnen LEDs zorgen voor een steeds veranderende verlichting. Voor elk station is de wolk vormgegeven naar de specifieke locatie. Het project is mogelijk gemaakt door NS, het voormalige ministerie van VROM, Atelier HSL en ProRail.

Nieuw Den Haag Centraal

Onder een glazen dak van twee voetbalvelden groot, komen nu alle soorten openbaar vervoer bij elkaar. Het nieuwe station is ruim, licht en overzichtelijk. Op verschillende verdiepingen van het station vinden de reizigers gemakkelijk aansluiting op het Haagse trein-, bus- en tramverkeer. ProRail werkt aan de grootste vernieuwingsslag sinds het bestaan van de spoorwegen. Het totaal vernieuwde Den Haag Centraal maakt hier deel van uit.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers