Illegale fotografie op spoor levensgevaarlijk

Nieuws

8 mei 2017

Een leuke fotoshoot voor opa en oma of voor jezelf: Hartstikke leuk, maar doe dit niet op het spoor! Het lijkt een vanzelfsprekend advies, maar mensen wagen nog steeds hun leven voor een leuk kiekje.

Je ziet de trein niet aankomen

Het is enkel spoor en de trein is net voorbij gereden: Het lijkt een perfect moment om even snel op het spoor te poseren voor een mooie foto. Schijn bedriegt, want er kan op elk moment een trein aankomen. Treinen rijden veelal op hoge snelheid. Zo hoog, dat je ze niet aan ziet komen met alle gevolgen vandien. 

Dringende oproep

Op social media ziet ProRail regelmatig foto's voorbijkomen van mensen die dicht bij of zelfs op het spoor staan om foto's van zichzelf te (laten) maken. ProRail doet een dringende oproep aan iedereen om dit nooit te doen. Het is levensgevaarlijk en daarnaast zorgt het voor veel vertraging.

Wanneer de Meldkamer Spoor van ProRail doorkrijgt dat mensen zich illegaal op het spoor bevinden, krijgen alle machinisten op het betreffende traject het signaal om stapvoets verder te rijden. Daarnaast schakelt de Meldkamer Spoor direct de politie in om deze mensen van het spoor te halen. Zij ontvangen dan ook een forse boete.

Treinspotters

Ook krijgt ProRail regelmatig meldingen dat er treinspotters staan te fotograferen op plekken waar dit niet mag. Ook dit is levensgevaarlijk en levert net zo goed flinke vertraging op voor de reizigers in de trein. Blijf daarom achter de hekken en zet je leven niet op het spel!

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers