In beeld: Ondertussen in Zevenaar, Didam en Wehl

Nieuws

Gepubliceerd op 2 augustus 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 15:47 uur

We zijn nu één week onderweg met de megaklus tussen Zevenaar, Didam en Wehl. De mannen en vrouwen van Strukton Rail en ProRail hebben al heel wat werk verzet. Zo ligt bijvoorbeeld het spoordek van de nieuwe onderdoorgang in de Babberichseweg in Zevenaar inmiddels op zijn plek. Hoogste tijd voor een update in woord en beeld.

Het gaat goed!

Spoorwerkers uit het hele land zijn met groot werkmaterieel al dagen in touw om het spoor te verdubbelen, te vernieuwen en aan te passen. Alles om de Achterhoek en de Liemers beter en sneller bereikbaar te maken. De komende dagen gaat het werk onverminderd door. Inmiddels is de ruim 600 meter lange vernieuwingstrein alweer het land uit. Deze trein heeft in twee dagen het gehele spoor en de dwarsliggers tussen Didam en Wehl vernieuwd. De imposante en futuristisch ogende trein trok veel bekijks. 

Bij het station in Didam heeft de aannemer inmiddels een nieuw wissel gebouwd. Een zogenaamde ‘kettinghor’ vernieuwt het ballastgrind tussen de sporen van Zevenaar naar Didam. Over het gehele spoortraject legt de aannemer 23 kilometer nieuwe rails, ruim 19.000 nieuwe dwarsliggers en verwerkt hij 80.000 ton oude en nieuwe ballastgrind. Aankomende dagen maakt de aannemer alle bestaande overwegen dubbelsporig, sluit hij de nieuwe seinen aan en worden nieuwe sporen aan elkaar gelast met zogenaamde ‘thermietlassen’. Hierna volgen uitgebreide veiligheidstesten met een speciale testtrein. Vanaf maandag 12 augustus rijden de treinen over het geheel vernieuwde spoor.

Spoorverbetering Zevenaar-Didam-Wehl

ProRail en aannemer Strukton Rail werken in opdracht van de provincie Gelderland aan de verbetering van het spoor tussen Zevenaar, Didam en Wehl. Er komt een tweede spoor en treinen gaan met een hogere snelheid rijden. Dat betekent kortere reistijden en een betere aansluiting. Reizigers hebben straks meer tijd om over te stappen in Arnhem en minder kans op vertragingen. Ook is de overweg Babberichseweg inmiddels vervangen door een onderdoorgang. Zo kunnen fietsers en voetgangers vanaf 2020 het spoor veilig kruisen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers