In de zomerperiode 's avonds weer treinen tussen Zwolle en Wierden

Nieuws

14 juni 2016

In januari 2016 zijn we begonnen met de plaatsing van de fundamenten en de palen van de bovenleiding. Inmiddels staan alle bovenleidingpalen overeind en zijn de bovenleidingdraden en –kabels aangebracht. In de periode tot oktober 2016 werken we de kabels en hangdraden verder af. Hierbij worden ze op de juiste hoogte gebracht en afgespannen. De werkzaamheden worden uitgevoerd met kranen op lorries en bovenleidingmontagewagens. De werkzaamheden zijn wederom voortschrijdend en zullen worden verricht over het hele baanvak Zwolle-Wierden.

Onderbreking werkzaamheden

Met uitzondering van twee nachten in augustus, vinden er tussen 25 juli en 5 september op het traject Zwolle-Wierden geen werkzaamheden plaats. In deze periode rijden ’s avonds ook weer treinen. In deze periode zijn veel bovenleidingsmonteurs nodig voor werkzaamheden in Utrecht en op de lijn Lelystad-Schiphol. Doordat de werkzaamheden tussen Zwolle en Wierden voortvarend verlopen is hier ook ruimte in de planning voor.

Werkzaamheden tot eind oktober 2016

Wat?

Periode?

Waar?
Afwerken bovenleidingTot 25 juli 2016Tussen Wierden en Zwolle
Aanleg draden en kabels en afwerkingNacht van 13 op 14 en 14 op 15 augustusWierden
Afwerking bovenleidingTussen 5 september en eind oktoberTussen Wierden en Zwolle
Testwerkzaamheden14 tot 17 oktober en 21 tot 24 oktoberTussen Wierden en Zwolle

Tijdens bovenstaande periode werken we ook in de Combitunnel in Nijverdal aan de montage van de draagconstructie van de bovenleiding. Langs het hele traject vinden verder (vnl. overdag) kabelwerkzaamheden plaats.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers