Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Incident wissel Vught nader onderzocht

Nieuws

3 december 2018

Woensdag 28 november is een trein in Vught op het verkeerde spoor beland doordat een wissel in de verkeerde stand lag. Een dergelijk incident mag zich absoluut niet voordoen. ProRail heeft een feitenrapportage opgesteld en besloten nader onderzoek te doen.

Geen gewonden

Het incident vond plaats rond 05:30 's ochtends. Er vielen geen gewonden en ook de trein raakte niet beschadigd. Wel werd er een wissel opengereden. Het wissel dat in de verkeerde stand stond, was die nacht buitendienst geweest voor onderhoud. Vast staat dat er een fout is gemaakt in het aansluiten van de bedrading waardoor het wissel de trein de verkeerde kant op stuurde. Ook zijn test- en communicatieprotocollen tussen de aannemer en de treindienstleider niet goed opgevolgd.

Nader onderzoek gewenst

ProRail is geschrokken van dit incident en vindt het belangrijk dat de achterliggende oorzaken nader worden onderzocht. Het moet exact duidelijk worden hoe dit heeft kunnen gebeuren. Alleen een totaalbeeld levert bruikbare conclusies op die ons kunnen helpen het Nederlandse spoor nog veiliger te maken. De resultaten worden gedeeld met onze spoorpartners. Ook stelt ProRail alle gegevens direct ter beschikking aan de Inspectie Leefomgeving en Transport van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers