Incidentenbestrijders snel ter plaatse op HSL-Zuid

Nieuws

31 januari 2017

Bij verstoringen op het zuidelijk deel van de HSL-Zuid zijn reizigers sneller weer op weg. Dit komt doordat ProRail incidentenbestrijding sinds 23 januari dagelijks in de spits aanwezig is. Dit om de opstart van de nieuwe treinserie Den Haag – Breda en Breda – Den Haag goed te ondersteunen.

Snel aan de slag

De ProRail incidentenbestrijding voertuig staat een periode van twee weken dagelijks in de spits rondom de spanningssluis bij Zevenbergschen Hoek. Bij de spanningssluis wisselt de spanning op de bovenleiding en is daarom gevoeliger voor storingen. Mocht er bij deze spanningssluis onverhoopt een trein tot stilstand komen dan kunnen onze incidentenbestrijders direct aan de slag en zijn de reizigers weer snel onderweg. ProRail, de vervoerder en het personeel zijn erg blij met de nieuwe maatregel, die de wachttijd aanzienlijk verlaagd. Bij de opstart van een nieuwe serie kun je last hebben van kinderziektes, daarom is gekozen voor deze oplossing.

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers