Incidentenbestrijding en verkeersleiding op social media

Vanaf 1 juni introduceert ProRail nieuwe social media accounts die Nederland op de hoogte gaan houden van incidenten op en rond het spoor en welke actie ProRail onderneemt om het incident zo snel mogelijk af te handelen. De accounts worden beheerd door verschillende incidentenbestrijders in alle regio's en het Operationeel Controle Centrum Rail (OCCR).

Transparante communicatie

ProRail heeft als doel om transparant te communiceren over incidenten op en rond het spoor. Een aantal voorbeelden van incidenten zijn: Schade aan het spoor door koperdiefstal, overwegstoringen, seinstoringen, wisselstoringen, aanrijdingen, spoorlopers, dieren op en langs het spoor e.d. 

Verschillende incidentenbestrijders en de Officieren van Dienst Spoor op het OCCR zijn benoemd tot social media ambassadeurs. Naast hun reguliere taken houden zij hun volgers op Twitter op de hoogte van de dagelijkse werkzaamheden. Omdat zij altijd direct bij een incident betrokken zijn, beschikken zij over de meest betrouwbare informatie en kunnen zij het snelst communiceren.

Hoe kun je de ambassadeurs volgen?

Per regio zijn een aantal incidentenbestrijders actief op social media. Hieronder staan de gebruikersnamen van de Twitter-accounts genoemd. Bij het klikken op de naam kom je automatisch op het account terecht. 

Regio Noord-Oost

Regio Randstad Noord

Regio Randstad Zuid

Landelijke Treinverkeersleiding

Ook het Operationeel Controle Centrum Rail (OCCR) zal vanaf 1 juni actief zijn op Twitter. Het account ProRail_VL heet 'Treinverkeersleiding' om goed vindbaar te zijn voor iedereen. De Officieren van Dienst Spoor delen hierop 24/7 updates over verstoringen op het Nederlandse spoor.

Geen reisinformatie

De social media ambassadeurs zullen zich alleen richten op het werk van ProRail bij incidenten en hun nevenactiviteiten als bijvoorbeeld Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA). Ze zullen geen reisinformatie delen. Deze informatie blijft afkomstig van de vervoerders zelf. Check hiervoor de reisplanners.

Tweets

Je kunt in één oogopslag de laatste berichten lezen via de Twitter lijst:

 

Gepubliceerd op