Informatieavond 12 oktober 2015

Nieuws

27 oktober 2015

Op 12 oktober 2015 is er een tweede informatiebijeenkomst geweest over het project Spoormaatregelen Beverwijk. In deze bijeenkomst zijn onder meer de bouwwerkzaamheden en omleidingen toegelicht.

ProRail en Strukton Rail hebben de bouwwerkzaamheden door middel van een presentatie (pdf) toegelicht.

De visuals van de onderdoorgang staan hier onder elkaar. Zij geven een beeld van hoe het er straks uit komt te zien.

Omleidingen tijdens de bouwwerkzaamheden

Voor de aanleg van de nieuwe onderdoorgang onder het spoor en de Spoorsingel, zal de Spoorsingel kortstondig gestremd moeten worden. In week 47 zal de Spoorsingel ter hoogte van de overweg Aagtenpoort drie dagen (maandag 16 november  t/m woensdag 18 november) afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. In deze drie dagen zal de bouwkuip voor de onderdoorgang in de Spoorsingel aangebracht worden en zal de tijdelijke bypass voor het wegverkeer in de berm aangelegd worden.

De bouw van de onderdoorgang is zo gefaseerd dat eerst het deel onder de huidige Spoorsingel aangelegd wordt, waarbij het verkeer tijdelijk door de berm van de Spoorsingel wordt geleid. Medio april 2016 is dit deel gereed en wordt het wegverkeer weer terug over het nieuwe dek van de Spoorsingel geleid. Daarna kan aansluitend het restant van de toerit richting de woonwijk aangelegd worden.

De afsluiting van de Spoorsingel is nodig om zowel voor het wegverkeer als de bouwers een veilige (werk)omgeving te creƫren. Wegverkeer op de Spoorsingel wordt hierbij door middel van borden gewaarschuwd en omgeleid over de Parallelweg en De Meerlanden.

Vanwege de afsluiting van de overweg Aagtenpoort sinds 5 oktober jl. en de driedaagse stremming van de Spoorsingel zijn er omleidingsroutes (pdf) aangegeven.

Op de informatieavond zijn diverse vragen gesteld. Bekijk het document met de vragen die gesteld zijn en antwoorden (pdf).

Hinder

Aankomende periode kan er hinder ontstaan van de werkzaamheden. In de weekend van 7 en 8 november werken we zelfs dag en nacht. Over de werkzaamheden in het weekend van 7 en 8 november is aan omwonenden eind oktober een bewonersbrief (pdf) gestuurd. Over het weekend van 21 en 22 november en de werkzaamheden tot eind 2015 hebben we inmiddels nog een vervolgbrief (pdf) gestuurd. Anders dan in de brief staat aangegeven zal de aannemer van vrijdag 20 op zaterdag 21 november helaas toch nachtelijke werkzaamheden moeten uitvoeren. We hebben omwonenden hiervan inmiddels op de hoogte gesteld.

Er rijden deze twee weekenden geen treinen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers