Informatieavond bouwperiode Vught woensdag 7 december

Nieuws

Gepubliceerd op 9 november 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 11:47 uur

In 2021 verwachten we met de bouw van het spoorproject te kunnen starten. Het bouwen van een verdiepte ligging in Vught roept veel vragen op bij bewoners; waar komen straks de bouwhekken? Hoe zit het met overlast? In deze vroege fase van het project is nog niet alles bekend over de aanpak en de uitvoering van de bouw. Op hoofdlijnen kunnen we wel al een beeld geven. Daarom organiseren we een informatieavond over de bouwperiode op woensdag 7 december. Bewoners langs het spoor ontvangen een uitnodiging, maar iedereen is welkom.

Wanneer? Woensdag 7 december
Waar? De IJzeren Man, Boslaan 49 te Vught
Hoe laat? 17.00-21.00 uur (vrije inloop)

Wat kunt u op de informatieavond verwachten?

We geven u een algemeen beeld van de verschillende bouwfases in Vught: wat gaat er per jaar gebeuren? Ook is er aandacht voor verschillende bouwlocaties en de onderwerpen die daar in de bouwperiode aan de orde zijn. Denkt u bijvoorbeeld aan het tijdelijk spoor, toegang tot straten, tijdelijke overwegen en locaties van opslagplaatsen. Dit laten we zien met behulp van technische ontwerpen en ruimtelijke schetsen. Ook medewerkers van ingenieursbureau Arcadis en de gemeente Vught zijn erbij.

Straatgesprekken

Naast de algemene informatieavond van 7 december, hebben we ook straatgesprekken gevoerd met bewoners aan het spoor in Vught die direct te maken krijgen met de bouwactiviteiten. Dit zijn bewoners die bijvoorbeeld een deel van hun grond moeten afstaan of hun woning straks moeilijker kunnen bereiken. In deze straatgesprekken ging het over de gevolgen voor hun directe woonomgeving. Daarnaast hoorden we wat bewoners belangrijk vinden in de bouwfase. Deze gesprekken leverden belangrijke aandachtspunten op voor het bouwproces en het ontwerp. Deze aandachtspunten ziet u terug op de tekeningen op de informatieavond.

Twee van de drie straatgesprekken over de bouwperiode hebben inmiddels plaats gevonden. Het straatgesprek voor de omgeving kruising N65-spoor volgt later. Het ontwerp voor dit gedeelte is nog niet afgerond.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers