Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Informatiebijeenkomst vernieuwen opstelsporen bij Windesheim

Nieuws

11 oktober 2018

ProRail nodigt bewoners van Zwolle met name in het gebied rond Windesheim en Hanzeland uit voor een informatiebijeenkomst over het vernieuwen van de opstelsporen ter hoogte van Hogeschool Windesheim. Bewoners zijn welkom op dinsdag 16 oktober in de Nieuwe Buitensociëteit, Stationsplein 1 in Zwolle.

Voor dit werk is de aannemer inmiddels gestart met de aanleg van een bouwterrein en een bouwweg met een tijdelijke brug over de Koggetunnel. De werkzaamheden hebben gevolgen voor omwonenden van het spoor en de verkeerssituatie op Hanzeland. Daarom nodigt ProRail en de aannemer bewoners uit om het werk en de uitvoeringsplanning voor aankomende periode toe te lichten.

Programma informatiebijeenkomst 16 oktober

ProRail en specialisten van de aannemer zijn in de Nieuwe Buitensociëteit aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Het programma van de avond is:
19:00 – 19:15 uur: Inloop met koffie en thee
19:15 – 19:30 uur: Welkom door projectmanager Allart Maijers
19:30 – 20:00 uur: Presentatie aannemer en toelichting werkzaamheden
20:00 – 20:15 uur: Koffiepauze
20:15 – 21:00 uur: Informatiemarkt en ruimte voor gesprek/vragen

Spooruitbreiding Zwolle-Herfte

De vernieuwing van de opstelsporen bij Hogeschool Windesheim is onderdeel van het project ‘Spooruitbreiding Zwolle-Herfte’. Bij dit spooruitbreidingsplan wordt het spoor tussen station Zwolle en de splitsing bij Herfte verdubbeld van twee naar vier sporen. Ook komt er een zogenaamde ‘dive-under’ bij Herfte zodat de treinen tussen Zwolle en Meppel en Zwolle en Emmen straks kunnen doorrijden zonder elkaar te hinderen.
De ‘Spooruitbreiding Zwolle-Herfte’ is onderdeel van Spoorplan Noord-Nederland waarmee de reismogelijkheden met de trein in het noorden flink toenemen en snellere verbindingen in de regio en naar de Randstad ontstaan.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers