Informatiebijeenkomsten spoorverdubbeling Zwolle-Herfte

Nieuws

22 september 2015

ProRail nodigt bewoners van Zwolle uit voor een informatiebijeenkomst over de aanpassingen aan het spoor tussen de IJssel en het buurtschap Herfte. Bewoners zijn welkom op dinsdag 29 september in zalencentrum Urbana, Wipstrikkeralee 213 of woensdag 30 september in de Nieuwe Buitensociëteit, Stationsplein 1 in Zwolle. Tijdens de bijeenkomsten wordt een toelichting gegeven op de drie varianten die ProRail heeft uitgewerkt voor de aanpassingen aan het spoor.

In juni 2014 heeft ProRail bewoners geinformeerd over het toekomstplan voor de spooraanpassingen in Zwolle. Station Zwolle behoort tot de belangrijkste spoorknooppunten van Nederland en is een onmisbare schakel tussen Noordoost-Nederland en de Randstad.
Om de verbinding tussen Zwolle en Noordoost-Nederland te verbeteren en het groeiend aantal reizigers en treinen aan te kunnen is er meer ruimte op het station en op het spoor nodig. Het toekomstplan voor de spooraanpassingen in Zwolle is afgelopen periode uitgewerkt in drie mogelijke varianten. Per variant is onderzocht hoe deze in de omgeving kan worden ingepast en wat het betekent onder andere voor geluid en trillingen, de landschappelijke inpassing, planning, etc.

Programma informatiebijeenkomst

De drie varianten voor de spooraanpassingen hebben mogelijk gevolgen voor omwonenden van het spoor. Tijdens de informatiebijeenkomsten zullen wij de varianten meer gedetailleerd toelichten dan in 2014. Ook leggen wij uit welke procedure van toepassing is en hoe de planning er ongeveer uit ziet en is er ruimte om vragen te stellen over bijvoorbeeld Geluid en trillingen en de Tracewetprocedure. Het programma van de bijeenkomsten is als volgt:

19:00 – 19:15 uur: Inloop met koffie en thee
19:15 – 19:30 uur: Film 150 jaar Spoor in Zwolle
19:30 – 20:30 uur: Presentatie varianten spooraanpassingen
20:30 – 21:30 uur: Informatiemarkt

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers