Informatiemarkten spoorverdubbeling Zevenaar-Didam

Nieuws

28 oktober 2015

Provincie Gelderland, de gemeenten Zevenaar en Montferland en ProRail nodigen inwoners van Zevenaar en Didam uit voor een informatiemarkt over de aanpassingen aan het spoor tussen Zevenaar (BAT-loods) en station Didam.

Bewoners zijn welkom op maandag 9 november in het  Liemers College, locatie Landeweer, Stationspoort 36 in Zevenaar en op dinsdag 10 november in restaurant Jan & Jan, Lieve Vrouweplein 4 in Didam.

Informatiemarkt

Tijdens de informatiemarkt wordt een toelichting gegeven op de ‘voorkeursvariant’ voor de aanpassingen aan het spoor die ProRail op dit moment in opdracht van provincie Gelderland aan het uitwerken is. Duidelijk is dat de realisatie en de inpassing van de spoorverdubbeling gevolgen heeft voor sommige grondeigenaren van de direct aanliggende percelen en overlast met zich zal meebrengen gedurende de bouwperiode.

Specialisten van de provincie en ProRail zijn op de informatiemarkt aanwezig om vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld (ruimtelijke) procedures, de planning, geluid en trillingen, landschappelijke inpassing etc.

Verbeteren treindienst Arnhem-Doetinchem-Winterswijk

Provincie Gelderland, de gemeenten Montferland en Zevenaar en ProRail werken samen aan de spoorverdubbeling en snelheidsverhoging, om de treindienst Arnhem – Doetinchem – Winterswijk te verbeteren. Ook de 18.000 dagelijkse reizigers die gebruikmaken van deze treindienst moeten namelijk kunnen vertrouwen op snel, betrouwbaar en comfortabel spoorvervoer.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers