Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Inloopavond 11 oktober 2018

Nieuws

25 september 2018

Het aantal treinreizigers zit al jaren fors in de lift. Ook de komende jaren blijft het treingebruik in en rond Amsterdam verder stijgen. Steeds meer reizigers gebruiken de trein om dagelijks op hun werk te komen, een opleiding te volgen, of familie en vrienden te bezoeken. Daarbij moet er voldoende ruimte blijven voor het goederenvervoer over het spoor. Voor mevrouw Van Veldhoven-van der Meer, de staatsecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, zijn de ontwikkelingen aanleiding om fors te investeren in het spoor en de stations. Zo wordt het monumentale station Amsterdam Centraal voorzien van langere en bredere perrons met uitbreiding van het aantal (rol) trappen, zodat meer reizigers zich makkelijker kunnen verplaatsen op het station. Ook zal het verouderde spoor worden vervangen en aangepast aan de eisen van onze tijd.

Stand van zaken
Om van en naar Amsterdam meer treinen te kunnen rijden onderzoekt ProRail welke aanpassingen nodig zijn aan het spoor, aan de stations en de omgeving tussen Amsterdam Bijlmer ArenA en Amsterdam Sloterdijk.
ProRail doet eveneens onderzoek naar de mogelijke impact van de aanpassingen op de woon- en leefomgeving. Op de inloopmarkt willen wij u, samen met het ministerie, informeren over de ontwikkelingen en de (voorlopige) resultaten. Het huidige onderzoek wordt rond de jaarwisseling van 2019/2020 gepresenteerd, en vervolgens gepubliceerd in de vorm van een zogeheten Ontwerptracébesluit (OTB) en een milieueffectrapportage (m.e.r.).

Het besluit van de staatssecretaris om fors te investeren in het spoor in de regio Amsterdam heeft invloed op de voortgang en verdere uitwerking van deze onderzoeken. Om deze reden een goed moment om u bij te praten.

De inloopmarkt vindt plaats op donderdag 11 oktober 2018.
Aanvang: 19:00 uur tot 21:30 uur.
Locatie: Pakhuis de Zwijger/ 5e etage, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
Gedurende de gehele avond zijn deskundigen van het ministerie van I&W, ProRail en de gemeente Amsterdam aanwezig voor het beantwoorden van uw vragen.
Aanmelden is niet nodig.

Ook de gemeente Amsterdam zal op 11 oktober aanwezig zijn, op de 5e verdieping van Pakhuis de Zwijger. Zij geven een toelichting op de plannen voor de Fietsroute Kattenburgerstraat.
Deze straat is nu al een belangrijke route richting het centrum van de stad en wordt in de toekomst nog veel belangrijker. De route kent nu een aantal knelpunten, waarvan de spoorwegondergang het meest urgent is. De gemeente denkt aan de bouw van een extra tunnel voor fietsers en voetgangers, ten oosten van de bestaande tunnel.
Tussen 19:00 en 21:30 uur zijn er projectteamleden aanwezig die hierover met u van gedachten kunnen wisselen.

Voor meer informatie (pdf)

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers