Inloopavond PHS Nijmegen 24 januari

Nieuws

11 januari 2019

Op donderdag 24 januari van 18.00 tot 21.00 uur organiseren het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ProRail en Gemeente Nijmegen een inloopavond over de toekomstige spoorplannen in Nijmegen. Aanleiding is de start van de MER-procedure voor het project PHS Nijmegen. Op deze avond zijn deskundigen aanwezig van de genoemde organisaties, waarmee u in gesprek kunt gaan. De avond wordt gehouden in Wijkcentrum Titus Brandsma, 2e Oude Heselaan 386 in Nijmegen. U bent van harte welkom!

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Het reizigers- en goederenvervoer over het spoor in Nederland blijft groeien. Die blijvende groei is voor het Rijk aanleiding om het spoorwegnet voor te bereiden op de toekomst. Er moet meer ruimte komen op het bestaande spoor. Mede daarvoor heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer opgezet in samenwerking met NS, ProRail en de goederenvervoerders. Door de uitvoering van deze plannen kunnen in Nederland meer reizigers- en goederentreinen gaan rijden. Dit geldt vooral voor trajecten tussen de grote steden in de Randstad, Noord-Brabant en Gelderland. Op de drukste trajecten gaan 6 intercity’s en 6 sprinters per uur rijden en wordt de spoorinfrastructuur minder complex gemaakt. Daardoor neemt de betrouwbaarheid toe.

De PHS-aanpassingen in Nijmegen

In Nijmegen zijn ten behoeve van PHS aanpassingen nodig aan de lay-out van de sporen (capaciteit), de overstapmogelijkheden voor reizigers (tunnel, liften en trappen) en de capaciteit op treinen in de nacht te parkeren en (van binnen) schoon te maken.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers