Inmeetwerkzaamheden rond de Reutse Plas en langs het spoor naar Tilburg

Nieuws

17 augustus 2022

In augustus en september 2022 laat ProRail op diverse plekken langs het spoor groenstroken inmeten. Voor het project PHS Den Bosch – Vught gaan er aanpassingen aan het spoor plaatsvinden om meer reizigers- en goederentreinen te kunnen laten rijden.

Voor een goede voorbereiding op het project is het nodig om de toekomstige spoorbaan uit te zetten met piketten of stalen buisjes in de grond en om de beschikbare ruimte te meten. Waar noodzakelijk wordt op de perceelgrens van ProRail een piketpaaltje geplaatst. ProRail voert de onderzoeken niet zelf uit, maar besteedt dit uit aan het gespecialiseerde bedrijf GeoNext.

Waar en wanneer

Geonext gaat op de volgende data inmeten:

  • Op 24 augustus 2022 bij de Reutse Plas, in de groenstrook langs het spoor.
  • Op 20 september 2022 direct aan de noordzijde van het spoor, gelegen tussen de Bréautélaan en de Boslaan.
  • Op 20 september 2022 bij de Lekkerbeetjenlaan direct aan de zuidzijde van het spoor tussen de van Hanswijkstraat en overweg in de Aert Heymlaan.

Omwonenden kunnen medewerkers van Geonext zien rondlopen in de omgeving van het spoor.

Waarom doen we dit?

Tussen ‘s-Hertogenbosch en Vught passen we het spoor aan om in de toekomst meer treinverkeer mogelijk te maken. Hiervoor komt er een vierde spoor tussen ‘s-Hertogenbosch en Vught Noord en leggen wij in Vught de twee sporen richting Eindhoven verdiept aan. Om mogelijke geluids- en trillingshinder tegen te gaan, plaatsen wij op diverse plekken geluidschermen langs het spoor of een trillingswerende wand in de grond. Momenteel bevindt zich het project in de voorbereidingsfase voor de bouw van het tijdelijk spoor.

De verdiepte ligging van de sporen in Vught geeft uiteindelijk een grote verbetering voor de leefbaarheid in Vught. Omdat er ook meer (goederen)treinen gaan rijden en de bouw circa zeven jaar in beslag zal nemen, is dit een ingrijpend project voor de omgeving. Er zal gedurende meerdere jaren bouwhinder ontstaan voor de omgeving. Dat is niet te voorkomen. Wij vinden het belangrijk dat alle stakeholders goed op de hoogte zijn van het project en dat zij zich gehoord weten door ProRail. 

Lees hier meer over project Vught Verdiepte Ligging

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers