Inrijden tunnel in Olst

Nieuws

28 april 2022

In Olst bouwen we een tunnel voor voetgangers en fietsers in opdracht van de gemeente Olst-Wijhe. Van 2 tot en met 4 mei rijden hier geen treinen en plaatsen we een deel van de tunnel onder het spoor. De werkzaamheden zijn te volgen via een webcam.

Tunnel onder het spoor

Aannemer Hegeman Bouw & Infra is in december 2021 gestart met de bouw van de tunnel. De werkzaamheden vonden plaats op de voorbouwlocatie naast van het spoor. Hier is het middendeel van de tunnel voorgebouwd, dat nu onder het spoor wordt gereden.

Volg het op de webcam

De aannemer verwijdert eerst het spoor en graaft een gat door de spoorbaan waar het tunneldeel komt te liggen. Vervolgens rijden ze het tunneldeel van de voorbouwlocatie naar de plek van de tunnel in de spoorbaan. Daarna bouwen ze de spoorbaan weer op zodat de treinen er over kunnen rijden. De werkzaamheden zijn live te volgen via een webcam. De tunnel wordt dinsdag vroeg in de ochtend op zijn plek gereden, ongeveer tussen 04.00 en 06.00 uur.

Hinder

Tussen 2 en 5 mei werkt de aannemer ook ’s nachts. Dit doen ze zodat de treinen zo snel mogelijk weer kunnen rijden. Dit betekent wel dat er extra overlast is in deze periode, bijvoorbeeld door geluid. Alle omwonenden hebben hierover een brief ontvangen van de aannemer. Op 4 mei rond 19.50 uur worden alle werkzaamheden stil gelegd in verband met dodenherdenking.

Door de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen tussen Zwolle en Deventer van 2 tot en met 4 mei. Check voor vertrek de reisplanner. 

Alternatieve en veilige route

De tunnel loopt onder de spoorlijn Zwolle-Deventer door en komt ter hoogte van de Ter Stegestraat en het Averbergen. Met deze tunnel krijgt Olst er een alternatieve en veilige route bij tussen het centrum van Olst, Het Averbergen, de voorgestelde locatie voor het nieuwe kindcentrum, sporthal De Hooiberg, de sportvelden en de route naar Boskamp. De werkzaamheden zijn eind dit jaar klaar.

Kijk hier voor meer informatie

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers