Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Intercity Zwolle - Enschede van start

Nieuws

27 augustus 2018

Vanaf vandaag kun je met de intercity van Zwolle naar Enschede. Dankzij deze nieuwe verbinding is de reistijd tussen Zwolle en Enschede met 14 minuten verkort en bedraagt die nog maar 50 minuten.

De afgelopen maanden is er door ProRail hard gewerkt om de intercity die al reed tussen Enschede en Raalte door te trekken tot aan Zwolle. Hiervoor is op station Zwolle een extra perron aangelegd. Ook is de stroomvoorziening aangepast bij Raalte. Toen bleek dat er treinen gingen rijden die meer stroom vragen dan oorspronkelijk was voorzien, heeft ProRail met een tijdelijke maatregel de stroomvoorziening nog aangepast en versterkt. Dit is de afgelopen weken uitgebreid getest door Keolis die op het traject heeft proefgereden. Om de stroomvoorziening definitief aan te passen, laat ProRail volgend jaar een nieuw onderstation bouwen in Raalte. 

ProRail verbindt

ProRail feliciteert de provincie Overijssel, Keolis, maar bovenal de reizigers met deze nieuwe verbinding. De realisatie past bij ons streven via het spoor mensen, steden en bedrijven met elkaar te verbinden. Zo maken wij maken het mogelijk dat miljoenen reizigers en goederen elke dag via het spoor kunnen reizen. Veilig, snel, comfortabel en duurzaam.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers