Intussen in Waddinxveen

Nieuws

31 maart 2017

Aan het spoor tussen Alphen aan den Rijn en Gouda bouwt ProRail een nieuw station: Waddinxveen Triangel. De bouw is al aardig op streek. Op de foto’s zie je de contouren van de in- en uitrit van de spoortunnel. De aannemer is bezig met de bekisting voor de zijwanden. Volgende week storten ze het beton.

Nieuwe wijk straks goed bereikbaar

Het station komt in de nieuwe woonwijk Park Triangel te staan. Daardoor wordt niet alleen deze wijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar ook de bestaande wijk Zuidplas en het bedrijventerrein Coenecoop. Zo bouwt ProRail onder het spoor ook een fiets- en voetgangerstunnel.

R-net

Sinds december 2016 rijden er nieuwe treinen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. De treinen zijn van de NS en rijden onder de vlag van R-Net. Onder deze naam rijden bussen, trams en metro’s en nu dus ook treinen in de randstad, allemaal met dezelfde herkenbare rood-grijze uitstraling. In het najaar gaat de frequentie van deze treinen omhoog op dit traject.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers