‘Investeringen parkeerplaatsen meer dan welkom’

Vandaag is bekend geworden dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) 150 miljoen euro beschikbaar stelt aan ProRail voor extra parkeerplaatsen voor treinen. Investeringen in meer parkeerplaatsen zijn hard nodig om meer treinverkeer mogelijk te maken. ‘Meer dan welkom’, aldus John Voppen, directeur operatie van ProRail. ‘We kunnen dan de volgende stap maken naar nog meer treinen op het spoor’.
opstelterrein parkeerplaats

Treinverkeer in de lift

Was er in 2004 nog sprake van 129 miljoen treinkilometers op het Nederlandse spoor, in 2018 zijn er naar verwachting ruim 160 miljoen afgelegd in één jaar. Het reizigers- en goederenverkeer op het spoor blijft groeien en vervoerders bestellen nieuwe treinen. Om de groei van het treinverkeer te faciliteren heeft ProRail al verschillende grote spoorprojecten opgeleverd. Er zijn nieuwe stations en de doorstroming van het treinverkeer op grote emplacementen is sterk verbeterd.

Meer ruimte nodig voor opstellen treinen

‘Echter zijn juist ook genoeg parkeerplaatsen een belangrijke voorwaarde om verder te kunnen groeien’, aldus Voppen. ‘We hebben meer ruimte nodig waar treinen klaargezet kunnen worden voor vertrek, onderhouden kunnen worden en schoongemaakt’. Op dit moment is er een tekort aan parkeerplaatsen op het spoor, met name rond de grote steden. ‘Het is fijn dat we hiermee aan de slag kunnen.’ ProRail kijkt naar het uitbreiden of aanpassen van bestaande locaties.

Lees over alle investeringen die toegezegd voor weg én spoor op deze website van het ministerie van IenW: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2017/12/08/honderden-miljoenen-voor-toekomstbestendige-infrastructuur

Zondag nieuwe dienstregeling

Op zondag 10 december 2017 gaat de nieuwe dienstregeling op het Nederlandse spoor van start. ProRail heeft daarvoor de beschikbare ruimte op het spoor onder ruim 40 reizigers- en goederenvervoerders verdeeld. Met het inplannen van de nieuwe dienstregeling staat dit jaar de grootste uitbreiding van het aantal treinen ooit op het programma. Zo rijden er vanaf december meer treinen tussen Amsterdam en Eindhoven, in Friesland, Twente en Zeeland en tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Meer weten? Lees dan dit bericht: Nieuwe dienstregeling, nog meer treinen

Gepubliceerd op