Joekel van Arnhem

Nieuws

30 september 2015

Bijna 9 meter lang en 3 meter breed is ie; de high definition foto die fotograaf Pieter Kers maakte van station Arnhem. Deze mega foto is alleen maar morgen op 1 oktober te bewonderen tijdens de nationale Staalbouwdag.

Wie deze reuzenfoto ziet, wil er bijna inlopen. Zo scherp en gedetailleerd is de foto die Pieter Kers maakte in de stationshal van Arnhem. ,, Het gaat hier om een 1000 megapixel foto, die zo scherp is dat zelfs het stof op de vloer zichtbaar is,” aldus een trotse Kers over zijn werk.

Unieke foto

Tijdens de nationale staalbouwdag in de Kromhouthal in Amsterdam is de unieke High Definition foto van station Arnhem te zien. Deze grote en scherpe beelden zijn samengesteld uit tientallen tot honderden zorgvuldig genomen foto’s en met geavanceerde digitale technieken samengevoegd. De foto’s zijn zo gedetailleerd dat ze op elke afstand een nieuwe kijkervaring opleveren. Klik hier om het zelf te ervaren.

Stationsvernieuwing Arnhem

ProRail zit middenin de grootste stationsvernieuwing sinds het bestaan van de spoorwegen. In Arnhem bouwt ProRail samen met NS en de gemeente Arnhem een compleet nieuw station met meer ruimte en comfort voor reizigers. Een station dat past bij het belangrijke regionale, nationale en internationale spoorknooppunt dat Arnhem is. Station Arnhem is inmiddels een geliefd object voor fotografen geworden door de organische vormen en vele vrije zichtlijnen. Het gebouw is opgebouwd uit golvende lijnen van beton en staal en kent nauwelijks rechte lijnen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers