Kamerdebat Spoor

Nieuws

11 september 2015

Gisteravond vond in de Tweede Kamer het Algemeen Overleg Spoor plaats. Daarin veel aandacht voor de uitspraken van president-directeur Pier Eringa over zijn uitspraken in de media.

Aanleiding waren zijn uitspraken in de media over de samenwerking met het ministerie van IenM. Pier Eringa zei daar gisteravond na afloop van het debat het volgende over: 'Ik heb twee interviews gegeven aan FD en NRC. Daarin heb ik aangegeven waar het goed gaat op het spoor en hoe dingen beter kunnen. Belangrijk is dat alle partijen op het spoor goed samenwerken. Ik betreur het dat er nu één passage is waar commotie over is ontstaan. Ik trek de uitspraak terug, zoals vermeld in de brief van staatssecretaris Mansveld van gisteravond. De commotie die over die passage is ontstaan, leidt af van waar het me om gaat: de prestaties op het spoor verbeteren. Verheugd ben ik over de afspraken die er tijdens het AO Spoor zijn gemaakt om de informatiestroom en transparantie te verbeteren.'

Het debat rondom de samenwerking tussen ministerie van Infrastructuur en Milieu en ProRail wordt op een later moment voortgezet. Ook zijn er afspraken gemaakt voor betere informatievoorziening rondom grote projecten van ProRail.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers