Kan het nieuwe Utrecht Centraal reizigers bekoren?

Nieuws

24 september 2015

Een ogenschijnlijk ratjetoe aan bouwwerkzaamheden. Zo oogde Utrecht Centraal lange tijd. Intussen transformeert ‘het lelijke eendje’ steeds meer in de uiteindelijke zwaan. Wat merken reizigers daarvan?

Sem de Jongh is directeur van de Concertzender in Utrecht. Hij woont in Amsterdam en reist dagelijks met de trein naar Utrecht Centraal. Sem: “Utrecht Centraal is op dit moment net een soort goocheldoos. Steeds gaat een nieuw deel open en dan komt er weer een doorgang of een ruimte bij. Geleidelijk aan krijg je meer en meer een indruk van het geheel. Vooral eind juli, toen dat grote deel van het station openging. Voor het eerst kreeg ik een idee van de werkelijke omvang en vorm van het station. En dat, terwijl ik de bouwplannen van het station wel eens heb bekeken. Utrecht Centraal is een imposant gebouw en een fijne plek om aan te komen of van te vertrekken, maar eerlijk is eerlijk: ik ben nogal een fan van het nieuwe station in Rotterdam. Maar waar ik erg benieuwd naar ben, is die grote fietsenstalling die in Utrecht komt. Er is altijd overal een tekort aan plekken voor fietsen. In Amsterdam net zo. Het zou mooi zijn als deze stalling een afdoende oplossing blijkt te zijn en dat er her en der geen fietsen staan die dan moeten worden losgeknipt. Een nadeel heeft Utrecht Centraal ook: de winkels die erbij komen. Echte verleidingswinkels met een luxe assortiment. Dan moet ik mezelf even streng toespreken, anders blijf ik veel te lang hangen. Maar uiteraard is dat de bedoeling ook, dus die opzet is zeker geslaagd.”

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers