Kapotte bovenleiding bij Willemsspoortunnel

Nieuws

26 oktober 2022

In de vroege ochtend van 26 oktober is er een bovenleiding kapot gegaan bij de Willemsspoortunnel. De herstelwerkzaamheden zullen in totaal ongeveer twaalf uur gaan duren. Tijdens de werkzaamheden moeten we beide sporen buiten dienst nemen. Dit houdt in dat er dan geen treinverkeer tussen Rotterdam en Dordrecht en tussen Rotterdam en Breda mogelijk is.

Drie nachten

Als we direct de reparatie zouden uitvoeren, dan zou dit enorm veel hinder opleveren voor treinverkeer binnen Nederland, internationaal treinverkeer en het goederenvervoer per spoor. Daarom hebben wij ervoor gekozen om de herstelwerkzaamheden in drie nachten op te delen. Hierdoor duurt de stremming langer, maar blijft treinverkeer beperkt mogelijk.

NS kan dan nog de helft van de treinen rijden laten rijden en internationaal treinverkeer en goederenvervoer kan door deze oplossing gewoon plaatsvinden. In de nacht van 26 op 27 oktober starten de werkzaamheden en we verwachten dat deze op 29 oktober in de ochtend, bij start dienstregeling, zijn afgerond. NS raadt reizigers aan voor vertrek een reisplanner te checken. Deze is voor vandaag al bijgewerkt. De overige dagen volgen later.

Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers