Kijk live mee met bouw Moreelsebrug

Nieuws

3 oktober 2016

De Moreelsebrug heeft een eigen webcam. Zo kun je deze maand live meekijken met de bouw van de brug.

De Moreelsebrug is een wandel- en fietsbrug die straks over de sporen loopt en de centrumkant van Utrecht met de Jaarbeurskant verbindt. ProRail bouwt deze brug in opdracht van de gemeente Utrecht. Het einde van het project komt in zicht, maar we hebben nog een aantal spectaculaire hijsklussen in het vooruitzicht. Deze kun je via de webcam volgen.

Brugdelen over het spoor

In de nachten van maandag 3 op dinsdag 4 en van dinsdag 4 op woensdag 5 oktober worden nog twee kolommen op perrons geplaatst. Dit zijn de V-vormige delen, waar de brugdekken op komen te liggen. Tussen zaterdag 15 en dinsdag 18 oktober worden de brugdekken op de kolommen gehesen. Deze hijsactie is gelijktijdig met werkzaamheden voor de spoorvernieuwing bij Utrecht.

Voel je er niet zo veel voor om de webcam de hele tijd in de gaten te houden? We maken ook een timelapsefilmpje, dus zo kun je de hijswerkzaamheden achteraf ook nog terugkijken.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers