Kijk mee met onze bruggenbouwers in Utrecht

Gepubliceerd op 14 oktober 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 9:42 uur

Komend weekend, 15 en 16 oktober, gaat ProRail weer stevig aan de slag rond Utrecht Centraal. Zo leggen we de laatste brugdelen van de Moreelsebrug over het spoor. Dat is te volgen via onze webcam!

Wandel- en fietsbrug over de sporen

De Moreelsebrug is een wandel- en fietsbrug die straks de centrumkant van Utrecht met de Jaarbeurskant verbindt. De laatste 5 stalen brugdelen zijn tussen de 15 en 19 meter lang. De 'lichtste' weegt 43.000 kilo en de zwaarste 70.000 kilo. Een enorme hijskraan legt ze op hun plek. Dat begint zaterdagavond om 22 uur. na het weekend bouwen we de brug af en werken we verder aan de 'aanlanding' van de brug. Eind van dit jaar is de Moreelsebrug klaar. ProRail bouw de brug in opdracht van de gemeente Utrecht. De Moreelsebrug heeft een eigen webcam, zodat je live mee kunt kijken.

Eindfase spoorvernieuwing rond Utrecht

Op vier andere locaties rond Utrecht werken we van 15 oktober tot 24 oktober dagelijks met 500 man aan wissels, bovenleidingen, seinen en beveiliging. We leggen 5 nieuwe wissels in het spoor en spoor 8 wordt aangesloten. Ook het perron van spoor 9 is straks vernieuwd. Doel: het spoor geschikt maken voor meer treinen, die sneller het station in en uit kunnen rijden. De spoorvernieuwingsoperatie rond Utrecht is eind van dit jaar grotendeels afgerond.

Gevolgen voor het treinverkeer

De werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer. Kijk daarom vóór vertrek op je reisplanner of op ns.nl/treinverkeerutrecht. Op het station van Utrecht staan collega's van NS paraat om reizigers op de goede weg te helpen.  

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers