Kijk mee: werkzaamheden voor Delft Campus

Nieuws

8 oktober 2019

Vanaf 8 oktober 2019 is de vernieuwing van station Delft Campus live te volgen via een webcam. In beeld is de noordkant van het station (de treinen rijden links het beeld uit naar Rijswijk en Den Haag). Hier kun je de komende jaren de bouw vanuit je huiskamer volgen. Zie hoe de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel vorm krijgt, en hoe het hele station transformeert naar het eerste energieneutrale station in Nederland.

Bekijk: ProRail Webcam - Delft Campus

De bouwplaats

Op de beelden is te zien hoe aannemer Strukton op dit moment het werkterrein inricht, aan beide kanten van het spoor. De eerste bouwwerkzaamheden gaan plaatsvinden in november 2019. Dan wordt het perron opgeschoven naar het zuiden, en worden de eerste damwanden voor de tunnel geplaatst.

Niet alleen Strukton is op dit moment aan het werk. Ook verschillende netbeheerders zijn bezig met het verleggen van kabels en leidingen. Deze partijen zijn hier naar verwachting nog mee bezig tot eind december 2019.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers