Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Klassieke stoomtrein voor verjaardag

Nieuws

10 september 2015

Hoera! De spoorlijn Tilburg - Oisterwijk - Boxtel is 150 jaar en dat wordt gevierd. Speciaal daarom rijdt Stoom Stichting Nederland zondag 13 september met een klassieke stoomtrein tussen Rotterdam en Oisterwijk.

Nieuwe spoorlijn

Op 1 mei 1865 werd de spoorlijn geopend. Vooral voor het stadje Oisterwijk  was dit een memorabele dag, omdat het werd verbonden met het staats-spoornetwerk. Het Oisterwijkse station was er al klaar voor, dat werd in 1864 en begin 1865 gebouwd. Maar de tijd heeft in Oisterwijk niet stilgestaan…  

Oisterwijk in nieuw jasje

Het station krijgt namelijk een metamorfose. Zo halen we het derde spoor weg, waar nu de sprinter naar Tilburg nog stopt. Hierdoor ontstaat aan de noordzijde ruimte voor een entree met fietsenstalling. Door het verwijderen van de wissels in dit stuk spoor vermindert ook de kans op storingen. De sprinter naar Tilburg verdwijnt natuurlijk niet, maar gaat straks stoppen op spoor 2. 

Naar de andere kant

Om te zorgen voor een veiligere oversteek wordt het huidige overpad bij station Oisterwijk verwijderd en komt er een nieuwe tunnel voor in de plaats. Deze krijgt aan beide zijden liften en de trappen van en naar de tunnel krijgen fietsgootjes, zodat je een (vouw)fiets mee kunt nemen naar het perron. 

Oisterwijk Express

De Stoom Stichting Nederland biedt de rit in de stoomtrein aan via haar website. 's Morgens rijdt de stoomtrein van Rotterdam via Breda en Tilburg naar Oisterwijk. 's Avonds rijdt hij van Oisterwijk naar Tilburg en van daar via Utrecht naar Rotterdam. Kaarten zijn hier te bestellen. Bij de lokale VVV’s zijn ook kaarten te koop. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers