Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Kleurrijke onderdoorgang voor Beverwijk

Nieuws

24 april 2017

Beverwijk heeft een overweg minder en is een veilige onderdoorgang rijker. Vrijdag 21 april werd de kleurrijke tunnel, die door ProRail voor fietsers en voetgangers is gebouwd, op feestelijke wijze geopend.

Slotakkoord van spoorvernieuwing in Beverwijk

De opening van de nieuwe onderdoorgang voor fietsers en voetgangers is het slotakkoord van een groter spoorvernieuwingsproject in Beverwijk. ProRail heeft een nieuw keerspoor aangelegd en een bestaand keerspoor verlengd. Zo kunnen goederentreinen, die uit de Velsertunnel komen, keren om naar Tata Steel te rijden. Daarnaast is de overweg ter hoogte van Aagtenpoort verdwenen, dat is een stuk veiliger voor alle gebruikers. En last but not least heeft ProRail geluidsschermen geplaatst.

Kunst in de tunnel

De onderdoorgang verbindt stad met land, natuur met cultuur. Kunstenares Eline Janssens maakte in opdracht van de gemeente Beverwijk en ProRail zes houten panelen voor de tunnel, geïnspireerd op de Oosterse eerbied voor de natuur. En een verwijzing naar de buitenlanden van Beverwijk.

BOR Regionet

Het project Beverwijk is onderdeel van het BOR Regionet. ProRail heeft BOR Regionet uitgevoerd in opdracht van de Metropoolregio Amsterdam. Dit is een samenwerking van de gemeenten Amsterdam en Almere, de provincies Flevoland en Noord-Holland, en Vervoerregio Amsterdam.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers