Klussen met Pinksteren

Om ons druk bereden spoornetwerk in goede conditie te houden, werkt ProRail ook tijdens het Pinksterweekend op verschillende plaatsen in het land aan het spoor. Ga je dit weekend op pad met de trein? Voorkom dan verrassingen en check vóór vertrek de reisplanner van je vervoerder.
afbranden van funderingspalen
Afbranden van funderingspalen

Treinen in plaats van bussen tussen Groningen en Buitenpost

Voor het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden vinden er verschillende werkzaamheden plaats: we vernieuwen in Groningen vernieuwen ruim 3 kilometer spoor, een aantal overwegen wordt aangepast, we werken aan een nieuw spoordek in Zuidhorn en de brug over Hoendiep in Hoogkerk en de naastgelegen overweg worden vernieuwd.

Grootse werkzaamheden aan Rotterdamse Havenspoorlijn

Rond de Havenspoorlijn werken we dit Pinksterweekend op veel plekken tegelijk: op het emplacement Waalhaven, rond de Botlekbrug, op het Theemswegtracé, op het emplacement Europoort en op het emplacement Amaliahaven. Van zaterdagavond 8 juni tot dinsdagochtend 11 juni rijden op de Havenspoorlijn geen goederentreinen.

Voorbereiding uitbreiding station Amsterdam Zuid

Bij station Amsterdam Zuid wordt voor het vijfde achtereenvolgende weekend gewerkt aan de uitbreiding van het station in het kader van project Zuidasdok. We beginnen met het maken van de landhoofden waarop het dakdeel van een nieuwe stationspassage (de Brittenpassage) komt te rusten. Vanaf vrijdagavond 7 juni (22.30 uur) tot en met zondag 9 juni rijden er geen treinen tussen Schiphol Airport, Amsterdam Bijlmer ArenA en Diemen Zuid. Op Pinkstermaandag 10 juni is er beperkt treinverkeer.

Onderhoud aan bovenleiding tussen Apeldoorn en Deventer

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni rijden bussen in plaats van treinen tussen Apeldoorn en Deventer. ProRail werkt deze dagen aan onderhoud van de bovenleiding. Daarmee houden we het systeem op orde en zorgen we voor zo betrouwbaar mogelijk spoor. Vanaf maandag 10 juni rijden hier weer treinen.

Betrouwbaar spoor

Het Nederlandse spoornetwerk wordt al intensief gebruikt en het treinverkeer neemt alleen maar toe. ProRail is verantwoordelijk voor het onderhoud van het spoorinfrastructuur én voor de vernieuwing van het spoor en van stations. Om onnodige storingen te voorkomen vernieuwen we tijdig onderdelen van het spoor zoals spoorstaven, dwarsliggers en bovenleiding. Zo zorgen wij voor een veilig en betrouwbaar spoor.

Check je reis voor vertrek

Check je reisplanner voor vertrek. Wil je weten hoe spoorvernieuwing tot stand komt? Dit tienstappenplan laat zien hoe het werkt; van idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.
 

Gepubliceerd op