Kom werken in de spoorsector

Nieuws

10 oktober 2018

Op 10 oktober start het MBO keuzedeel Railtechniek voor studenten van het ROC in Amersfoort. ProRail verzorgt binnen dit keuzedeel twee lesdagen.

Twee dagen

Het maximale aantal van 25 studenten heeft zich aangemeld voor het dit keuzedeel, wat dit jaar voor het eerst georganiseerd wordt. Tot begin april maken de studenten op 13 lesdagen nader kennis met de verschillende aspecten van werken aan en rondom het spoor. ProRail neemt de studenten hiervan twee dagen (in maart 2019) onder haar hoede. Op dag één komen de studenten naar het Operationeel Controle Centrum Rail (OCCR) in Utrecht. Hier krijgen ze eerst een presentatie over ProRail en daarna een rondleiding op het OCCR. Daarnaast horen ze meer over de veiligheidscultuur op en rond het spoor en gaan ze in een simulator aan de slag als treindienstleider. Op dag twee gaan onze Incidentenbestrijders met de studenten aan de slag op hun post aan de Nijverheidsweg in Utrecht en bezoeken de studenten een bouwplaats. De andere 11 lesdagen nemen het Railcenter en verschillende aannemers voor hun rekening.

Technische achtergrond

Op 19 september jl. kwamen 130 studenten elektrotechniek naar het Railcenter voor een kijkje in de spoorsector. Uiteindelijk heeft het maximale aantal van 25 zich aangemeld voor het keuzedeel. Iets waar we erg blij mee zijn, want we kunnen mensen met een technische achtergrond goed gebruiken bij ProRail en in de spoorsector.

Werken bij ProRail

Wil je ook werken bij ProRail? Kijk dan op www.werkenbijprorail.nl. Als er op dit moment geen passende vacature voor je is, maak dan een jobalert aan.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers