Komend weekend geen treinen tussen Eindhoven en Roermond

Nieuws

Gepubliceerd op 14 augustus 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 15:48 uur

Tussen Eindhoven en Roermond vinden zaterdag 17 en zondag 18 augustus spoorse werkzaamheden plaats. Zo worden er in Heeze geluidsschermen geplaatst, vernieuwen we damwanden van een viaduct in Weert en vernieuwen we delen van het spoor op het emplacement in Weert. NS zorgt voor vervangend vervoer met snel- en stopbussen.

Spoorvernieuwing

Aannemer VolkerRail vernieuwt in opdracht van ProRail delen van het spoor, zoals spoorstaven, dwarsliggers en wissels. Door tijdig te vernieuwen, houden we het spoor in goede conditie en voorkomen we onnodige storingen. Ook verleggen we kabels en leidingen op het emplacement en leggen we nieuwe inspectiepaden aan.

Nieuwe damwanden

Net buiten Weert voeren we ook werkzaamheden uit aan het spoorviaduct De Voorste Singel. Op de vier hoeken van het viaduct vernieuwen we de damwanden. Na de werkzaamheden kan het viaduct weer jaren mee.

Geluidsschermen en raildempers

In Heeze plaatst aannemer Strukton op diverse locaties geluidsschermen en aannemer VolkerRail raildempers, waardoor omwonenden langs het spoor straks minder geluidsoverlast hebben van passerende treinen. Dit weekend worden geluidsschermen geplaatst op de locaties die alleen bereikbaar zijn als er geen treinen rijden. De rest van de schermen wordt de komende maanden geplaatst.

Gevolgen treinverkeer

Vanwege de werkzaamheden rijden er tussen Eindhoven en Roermond dit weekend geen treinen. NS zet snel- en stopbussen in. Wij adviseren u ruim voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen voor een goed advies.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers