Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Komend weekend geen treinverkeer Amsterdam Zuid en RAI

Nieuws

24 mei 2019

Voor de uitbreiding van station Amsterdam Zuid gaan we ook dit weekend (25 en 26 mei) stevig aan de slag. Dat heeft gevolgen voor het treinverkeer én het wegverkeer. Ga goed voorbereid op pad en check de reisplanner.

Treinverkeer

Treinverkeer van, naar en via de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI is gedurende vijf weekenden niet mogelijk. Het weekend van 25 en 26 mei is het derde weekend. Reizigers reizen om via Amsterdam Centraal. In de eerste vier weekenden rijden de treinen op maandag weer volgens dienstregeling. In het vijfde weekend is er op Pinkstermaandag 10 juni beperkt treinverkeer. Reizigers van en naar station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI kunnen gebruikmaken van de metro. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS-reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. De A10 Zuid is eveneens afgesloten en het wegverkeer wordt omgeleid.

Uitbreiding station Amsterdam Zuid

De weekenden zijn nodig voor de uitbreiding van station Amsterdam Zuid als onderdeel van het project Zuidasdok. Sinds november 2018 bouwen we naast de A10 Zuid een enorm betonnen dek van zo’n 70 meter lang, 12 meter breed en 2 meter dik. Dit vormt het dek waarover straks treinen rijden. Het dient tegelijkertijd als dak van de nieuwe reizigerstunnel, de Brittenpassage. In de vijf weekenden in mei en juni plaatsen we funderingspalen en schuiven we het dak op zijn plaats, dwars door de zuidelijke rijbaan van de A10 Zuid en door de sporen. Door het werk te concentreren in vijf weekenden treffen we zo min mogelijk reizigers en voorkomen we een veel langere periode met hinder.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers