Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Komend weekend rijden er geen of minder treinen van en naar Hilversum

Nieuws

15 april 2020

ProRail en aannemer BAM werken rond Hilversum aan een natuurbrug, een busbaan, nieuwe overwegen en een dubbellaags spooronderdoorgang. De werkzaamheden zijn onderdeel van het project ‘HOV in ‘t Gooi’, dat voor een betere verbinding tussen Huizen en Hilversum moet zorgen. In het weekend van 18 en 19 april voeren we belangrijke voorbereidende werkzaamheden uit aan het spoor en rijden er geen of minder treinen van en naar Hilversum.

Overwegen Hilversum

In het weekend van 18 en 19 april wordt de overweg aan de Oosterengweg in Hilversum verwijderd. De tijdelijke overweg op de Mussenstraat wordt dan klaargemaakt voor gebruik. 

De overweg aan de Oosterengweg is dicht omdat we daar werken aan een dubbellaagse tunnel voor auto’s en fietsers. Automobilisten kunnen vanaf oktober 2021 voortaan onder het spoor doorrijden en hoeven dan niet meer voor passerende treinen te wachten. Daarna wordt de buis voor langzaam verkeer als fietsers en voetgangers gebouwd. 

Behalve aan de overwegen werken we in het weekend van 18 en 19 april ook aan de bovenleidingsportalen bij Anna’s Hoeve en Monnikenberg. Deze werkzaamheden zijn nodig om de bouw van een natuurbrug en een fly over voor te bereiden. Er rijden dat weekend geen of minder treinen van en naar Hilversum. NS zet bussen in. We raden reizigers aan om een reisplanner te raadplegen voor vertrek. 

Met de snelbus naar station Hilversum

Het werk is onderdeel van het project ‘HOV in ‘t Gooi’. HOV staat voor ‘hoogwaardig openbaar vervoer’, een initiatief van de provincie Noord-Holland. Tussen Huizen en Hilversum leggen we een busbaan aan voor snelbussen, zodat inwoners van Huizen in 21 minuten op het station Hilversum kunnen zijn. Om de bussen goed door te kunnen laten rijden bouwt de provincie Noord-Holland samen met ProRail en de gemeente Hilversum een zogenoemde ‘fly-over’. Dat houdt in dat de busbaan verhoogd wordt en over de A27 gaat. 

Natuurbrug

Ook bouwt ProRail samen met aannemer BAM bij natuurgebied Anna’s Hoeve een grote natuurbrug. Dassen, reeën en vossen kunnen hier veilig het spoor, de autoweg en de busbaan oversteken. Het stukje groen aan de rand van Hilversum wordt zo bovendien verbonden met de Utrechtse Heuvelrug. Dit zorgt voor meer biodiversiteit. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers