Komende zomer grote spoorvernieuwing Eindhoven

Nieuws

9 juni 2017

ProRail vernieuwt in de zomervakantie van 5 augustus tot en met 13 augustus grote delen van het spoor aan de westkant van station Eindhoven. Door het spoor tijdig te vernieuwen, houden we het in goede conditie. De werkzaamheden hebben ingrijpende gevolgen voor het treinverkeer tussen Eindhoven–Tilburg en Eindhoven–Den Bosch.

In 2015 werden grote delen van het spoor aan de oostkant van het station vernieuwd. Nu zijn dus de sporen aan de westzijde aan de beurt. In 9 dagen tijd worden dwarsliggers, spoorstenen (ballast), spoorstaven en wissels vernieuwd. De werkzaamheden starten op zaterdag 5 augustus en duren tot en met zondag 13 augustus. In overleg met reizigers- en goederenvervoerders wordt de spoorvernieuwing bewust uitgevoerd in de vakantieperiode omdat er dan minder reizigers zijn. 

Ook hinder Moerdijkbrug

Van 25 juli tot en met 11 augustus wordt er ook gewerkt aan de Moerdijkbrug tussen Lage Zwaluwe en Dordrecht omdat het spoor hier met spoed moet worden vernieuwd. Na raadpleging van de reizigersorganisaties hebben reizigers- en goederenvervoerders samen met ProRail ervoor gekozen deze ingelaste werkzaamheden grotendeels te laten samen vallen met de reeds geplande werkzaamheden in Eindhoven. Daarbij is onder meer afgewogen dat in deze periode veel fabrieken in Europa stil liggen en er dus minder vraag is naar spoorgoederenvervoer. Bovendien kunnen reizigerstreinen tussen Rotterdam en Breda gebruik maken van de HSL. 

Gevolgen treinverkeer

Door de werkzaamheden in Eindhoven kan NS deels geen en deels minder treinen rijden. Hierover volgt nog nadere informatie. Reizigers dienen in ieder geval rekening te houden met vervangend vervoer en een extra lange reistijd afhankelijk van het moment van reizen.

ProRail verbetert het spoor

Het Nederlandse spoornetwerk wordt zeer intensief gebruikt en het treinverkeer zal in de toekomst alleen maar toenemen. ProRail is verantwoordelijk voor het onderhoud van de spoorinfrastructuur én voor de vernieuwing van het spoor en van stations. Om onnodige storingen te voorkomen vernieuwen we tijdig onderdelen van het spoor zoals spoorstaven, dwarsliggers en bovenleiding. Zo dragen we zorg voor een veilig en betrouwbaar spoor. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers