Kranslegging voor gevallen spoorwegpersoneel

Nieuws

3 mei 2024

De kranslegging bij het Monument voor Gevallen Spoorwegpersoneel was een mooi en waardig moment. Vertegenwoordigers en collega's van ProRail en NS kwamen op vrijdag 3 mei samen om de 477 medewerkers te gedenken, die bij het uitoefenen van hun werk tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen.

Kransen en bloemen

Dit jaar was de kranslegging op vrijdag 3 mei omdat de Dodenherdenking op een zaterdag valt. Vertegenwoordigers van ProRail, NS, de centrale ondernemingsraden, Trainbow en de Bond van Gepensioneerd Vervoerspersoneel legden kransen en bloemen neer bij het monument.

Namens ProRail waren Mirjam van Velthuizen (CFO) en Chantal Jenster (OR) aanwezig. Collega’s van ProRail en NS sloten aan bij de plechtigheid.

Treinen 2 minuten stil

Alle treinen staan op zaterdag 4 mei om 20.00 uur twee minuten stil, in het kader van de nationale dodenherdenking. Daarna worden de trajecten weer vervolgd. Ook onze werkzaamheden leggen we gedurende die twee minuten stil. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers