Kun je mij de weg naar de bushaltes vertellen, meneer?

Nieuws

1 september 2015

‘Nog niet alles verloopt even soepeltjes op het station’, schreef het AD/Utrechts Nieuwsblad begin augustus over Utrecht Centraal. Aanleiding was de verwarring van reizigers over de bewegwijzering naar de diverse bushaltes. Kort daarna hebben we de bewegwijzering dan ook aangepast.

Utrecht Centraal zit middenin een verbouwing, dus veranderen nu en dan de looproutes. Dat geldt ook voor de busreizigers die op zoek zijn naar hun bushaltes, aangeduid met A, B, C, D of E. En dus worden sommige bewegwijzeringsborden tijdelijk aangepast voor zolang als het nodig is. Bijvoorbeeld met stickers op de verlichte borden. Niet in alle gevallen waren die stickers ook duidelijk zichtbaar voor de reizigers. Soms simpelweg doordat de belichting ervoor zorgde dat de oude aanduiding door een sticker heen scheen. Inmiddels zorgt een groot aantal extra stickers voor verwijzingen naar de juiste bushaltes. Zolang de verbouwing duurt, zullen we af en toe de bewegwijzering aanpassen.

Waarom buitenom?

Busreizigers die van de ene kant van de stationshal naar busperrons aan de andere kant lopen, zien dat de bewegwijzering hen via de wandelboulevard leidt, oftewel de interwijkverbinding. Dwars door de hal heen lopen, kan natuurlijk ook, maar op termijn komen daar OV-poortjes, waarvoor een minimaal tegoed van €20,00 op het vervoerbewijs nodig is (voor bussen is dat €4,00). Om toekomstige verwarring te voorkomen, geven de borden alvast deze route aan.
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers