Kunst op station Delft

Nieuws

16 februari 2023

Normaal zie je op station Delft medewerkers van Strukton werken aan de uitbreiding van het station. Maar nu is ook ‘Lijn – Delft’ te zien. Een audiovisuele installatie speciaal gemaakt voor het ondergrondse station van Delft.

Lijn - Delft

De installatie is gemaakt door Edwin van der Heide. Het is een subtiel maar hypnotiserend werk dat bestaat uit een honderd meter lange geprojecteerde lijn die beweegt in relatie tot een ruimtelijke klankcompositie. Je kunt de projectie zien op het nieuwe perron in aanbouw terwijl je op je trein wacht.

Highlight Delft

Het kunstwerk is onderdeel van een innovatieve kunst- & technologieroute in Delft. Van 16 tot en met 18 februari ontdek je drie avonden lang een bijzondere blik op de toekomst gecreëerd door kunstenaars, ontwerpers, onderzoekers, bedrijven en studenten. De unieke toekomstideeën zijn te zien van 17.30 uur tot 23.30 uur.

Meer dan 25 experimentele installaties tonen de samensmelting van kunst en technologie als inspirerende toekomstideeën, performances en mogelijkheden. Meer informatie is te vinden op de website van het festival Highlight Delft.

Website Highlight Delft Website Highlight Delft

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers