Landelijke veiligheidsdag “Bewust veilig”

Nieuws

17 maart 2017

Het project Spoorzone Delft nam vrijdag 17 maart deel aan de landelijke veiligheidsdag Bewust veilig. De dag begon met een veiligheidsronde op de bouwplaats met ProRail, gemeente Delft en de betrokken aannemers. Daarna was het tijd voor een bijeenkomst voor alle werknemers. Zo’n 150 mensen kwamen bij elkaar in de parkeergarage Spoorsingel in aanbouw voor een aantal korte presentaties en filmpjes over veiligheid.

“Iedereen aan het eind van de dag weer veilig en gezond naar huis”, is het motto.  En dat vraagt iets van alle werknemers. Niet alleen van het bestuur en de leidinggevenden, die werknemers de juiste omstandigheden moeten bieden, maar ook van de werknemers op de bouwplaats. Zij moeten oog hebben voor veilige en onveilige situaties, én elkaar daar op aan kunnen spreken. Heel belangrijk, als je beseft dat er alleen al in de civiele bouw van de spoortunnel, het ondergrondse station en de parkeergarage en  tot nu toe maar liefst 3 miljoen manuren zitten.

Veilige vrijdag

Jaarlijks zal de derde vrijdag in maart voortaan doorgaan als Dag van de Veiligheid. ProRail ondersteunt dit initiatief. Het doel van deze dag is om op de bouwplaatsen met alle betrokken ketenpartners (extra) aandacht te geven aan veiligheid.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers