'Led' light shine

Nieuws

1 maart 2016

ProRail heeft de fietsenstalling op station Breukelen voorzien van led verlichting. Breukelen is daarmee de eerste volledig met led (licht-emitterende diodes) uitgeruste overkapte fietsenstalling van ProRail. De stalling kreeg er tegelijkertijd 112 plekken bij zodat er nu in totaal 704 fietsplekken en 88 fietskluizen zijn.

Beter zicht

De nieuwe verlichting is goed te zien. In plaats van twee TL lampen per kap die je in de oude stalling zag, is er nu een doorgaande lichtstrip die ook nog eens wat minder fel lijkt. Door een betere spreiding van het licht is de zichtbaarheid van fietsen en personen prima. Bovendien ervaart de omgeving minder lichthinder.

80 procent minder energieverbruik

Door met led te verlichten bespaart ProRail veel elektriciteit: het verbruik is zo’n 80% lager. Uiteraard smaakt dit naar meer. Vandaar dat wij bij tien stations de fietsenstallingen geheel gaan ombouwen naar led-verlichting. Het mooie is dat deze operatie gefinancierd wordt uit de belastingkorting die ProRail terugkrijgt doordat we kunnen aantonen dat we jaarlijks ten minste 2% energie besparen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers