Lees de 3 mooiste herinneringen aan Utrecht Centraal

Nieuws

Gepubliceerd op 22 november 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 11:52 uur

De winnaars van de tegeltjes van het oude Utrecht Centraal zijn bekend. De 3 winnaars Roel, Erik en Madelon krijgen hun bedrukte tegel donderdag uitgereikt. Hieronder de mooiste herinneringen en ... een verrassing voor andere liefhebbers.

Nog meer tegeltjes in de aanbieding!

Er is door maar liefst 1300 reizigers, ProRailvolgers en Metrolezers gestemd op de ingezonden herinneringen. Waarvoor veel dank. Donderdag 24 november om 12.15 uur worden de bedrukte tegeltjes uitgereikt aan de winnaars. En als we dan toch bezig zijn: we hebben nog een voorraadje onbedrukte oude tegels liggen. Die delen we donderdag tussen 12 en 13 uur uit aan reizigers, op Utrecht Centraal natuurlijk. En, zolang de voorraad strekt. Hieronder winnende herinneringen, van harte gefeliciteerd!

Oneindig veel voetstappen op de stationsvloer, door Roel Voor in 't holt

Ik ben tot begin dit jaar, bijna 20 jaar kwaliteitsinspecteur schoonmaak van NS stations geweest.
Uit hoofde van mijn functie kan ik bijna elk tegeltje wel uittekenen. Hoeveel uren heb ik naar deze vloer getuurd? Ik was op zoek naar vervuiling die daar niet op thuis hoorde. Hoeveel discussie heb ik gehad met objectleiders en schoonmakers over de stukjes kauwgom die ik op de vloer aantrof? Was het stukje kauwgom ouder dan een dag of had een reiziger dit dezelfde dag nog uit zijn/haar mond laten vallen? Wat werd er gemopperd over de extra vervuiling welke werd veroorzaakt door de verspreiding van de Metro/Spits-krantjes.
Wat hebben wij een discussie gevoerd over de nieuwe vloer die onze mooie oude vloer ging vervangen. Elke keer even kijken bij de proeftegels nabij de roltrap van perron 15.
Ik heb oneindig veel voetstappen op deze vloer liggen en zo verschrikkelijk veel herinneringen aan de stationshal en meen daarom wel in aanmerking te kunnen komen voor een tastbaar stukje hiervan.

Niet de aanhouder, maar de aanbidder wint, door Erik Riemens

Het was 20 april 2014. De bekerfinale tussen mijn twee favoriete clubs: PEC Zwolle en Ajax. We spraken af. Zij en ik. Eindelijk, maar toch. Op Utrecht Centraal. De middenstip van Nederland. Zij kwam uit Amsterdam met de trein, ik treinde uit Zwolle en dan samen verder naar Rotterdam, waar de finale gespeeld werd. Alles was bijzonder die dag. De reis, de wedstrijd, de uitslag, maar bovenal de blijdschap nadien. Eenmaal terug op Centraal naderde haar trein en dus het afscheid. Uit een soort van euforie vroeg ik haar mee naar Zwolle. Ze zei volmondig ja!

Onverwacht deelgenoot van andermans geluk, door Madelon van den Tooren

Terwijl ik op spoor 5 sta uit te hijgen van het rennen, zie ik mijn trein in de verte wegrijden. Teleurgesteld sjok ik terug naar de grote hal. Plots ruik ik de geur van versgemalen koffie vanuit een café. Ik twijfel niet, stap naar binnen en neem plaats tegenover een dame met een gelukzalige blik. Nieuwsgierig als ik ben, begin ik een praatje. Deze dame neemt mij mee in één van de mooiste momenten van haar leven: de geboorte van haar eerste kleinkind. Ik dompel mezelf onder in haar prachtige verhaal en laat nog twee treinen aan me voorbij gaan. geluk is onverwacht deelgenoot worden van het geluk van een ander.

Feestelijke opening Utrecht Centraal

Op woensdag 7 december openen het ministerie van Infrastructuur en Milieu, NS, gemeente Utrecht en ProRail het nieuwe Utrecht Centraal. Dat wordt natuurlijk een mooi feestje. Maar eerst komen koningin Mathilde der Belgen en koningin Máxima het nieuwe station bewonderen. Dat is op woensdag 30 november. Volop feest dus. En terecht, want Utrecht Centraal is klaar voor 100 miljoen reizigers per jaar.


 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers