Leiden: de spoorvernieuwing is bijna klaar

Nieuws

18 juni 2020

Er is nog één grote buitendienststelling nodig en dan is de spoorvernieuwing van Leiden Centraal een feit. In het weekend van 20 en 21 juni gaat aannemer BAM in opdracht van ProRail aan de slag met de laatste grote werkzaamheden. Dat betekent dat er in het weekend minder treinen rijden van en naar Leiden.

Bovenleiding

Om het spoor in goede conditie te houden, zijn onderhoud en spoorvernieuwing nodig. In deze laatste grote buitendienststelling wordt onder meer aan de bovenleiding en seinen gewerkt. Zowel op het station zelf als aan de noordkant, zuidkant en oostkant van Leiden Centraal zijn werkzaamheden ingepland.   

Eerder werden al 55 wissels vernieuwd, zijn 28 wissels weggehaald en zijn sporen/dwarsliggers/ballast vernieuwd. Op het station hebben we de ligging van de sporen aangepast dan wel perrons aangepast zodat die op gelijke hoogte zijn met de vloer van de trein. Dat maakt een gelijkvloerse instap van perron naar trein mogelijk waardoor ook mensen met een functiebeperking zelfstandig met de trein kunnen reizen.

Samen veilig doorwerken

Bij de werkzaamheden volgen de aannemers van ProRail het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ dat door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de bouw- en technieksector is vastgesteld.

ProRail is voortdurend in gesprek met spooraannemers om te kijken hoe de werkzaamheden aan het spoor zoveel mogelijk en zo veilig mogelijk door kunnen gaan. Daarbij kijken we samen naar de inzet van personeel, aanvoer van materieel en de tijdige levering van desinfecterende en hygiënische middelen.

Reisplanner

Wil u zaterdag of zondag naar of via Leiden Centraal reizen? Check dan voor vertrek de Reisplanner.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers