Lekker: de E van Eindhoven

Nieuws

23 november 2015

Ze waren niet aan te slepen vanochtend; de chocoladeletters E die werden uitgedeeld aan reizigers op station Eindhoven. En dat allemaal ter ere van de ingebruikname van de nieuwe passage.

Ballonnen, een DJ en jongens en meisjes in hagelwitte pakken die chocoladeletters uitdeelden aan de reizigers. Daarbij geholpen door regiodirecteur InĂ©s Plasmans van ProRail, wethouder Staf Depla van de gemeente Eindhoven en directeur Gerrit Spronk van aannenemer Heijmans. De ingebruikname van de nieuwe passage, toch de belangijkste mijlpaal tijdens de vernieuwing van het station, mocht van de opdrachtgevers niet onopgemerkt voorbij gaan.

Verbeteringen

Er viel ook wel wat te vieren. Na 2,5 jaar intensief verbouwen konden reizigers eindelijk gebruik maken van de nieuwe passage. Een hoger plafond en op- en neergaande roltrappen vormen voorlopig de belangrijkste verbeteringen ten opzichte van de oude passage. Verder is het goed zichtbaar dat er nog heel veel moet gebeuren de komende maanden. Achter de bouwschuttingen wordt er dan ook keihard doorgewerkt aan bijvoorbeeld de bouw van liften. Als alles verloopt volgens plan is de vernieuwing medio 2016 gereed.

Vernieuwing station Eindhoven

Als de verniewing van het station klaar is, heeft station Eindhoven een nieuwe, 13 meter brede reizigerspassage ontworpen door architect Luc Veeger van Arcadis met aan weerszijde winkels en reizigersvoorzieningen. De verbouwing van het monumentale station is alleen maar mogelijk dankzij een goede samenwerking tussen de verschillende partijen. De totale kosten zijn circa 70 miljoen euro en worden gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, NS Stations, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven. ProRail is opdrachtgever namens alle partijen en voert de bouw uit samen met aannemer Heijmans.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers