Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Lentekriebels in de tunnel van station Waddinxveen Triangel

Nieuws

24 mei 2018

Sinds kort kijken lieve koeienogen je aan als je door de tunnel van station Waddinxveen gaat. Kunstenaar Ruud Kooger legde de laatste hand aan een muurschildering op de wanden van de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel. Het panorama beslaat vijfhonderd vierkante meter en is geïnspireerd op de landelijke omgeving van Waddinxveen. Groene weide, koeien, lammetjes, eenden, maar ook woningen van Park Triangel, windmolens, én de R-net trein zijn te zien.

Meeste stemmen

Het ontwerp van het panorama werd gekozen door de inwoners van Waddinxveen. Bijna 900 mensen brachten hun stem uit op drie ontwerpen. Het ontwerp ‘Schilderij’ kreeg de meeste stemmen en is nu te bewonderen in de tunnel.

Nieuw station

De fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor is aangelegd als een veilige en snelle verbinding tussen de oost- en westkant van Waddinxveen. De tunnel is in februari 2018 geopend, gelijk met het nieuwe treinstation Waddinxveen Triangel. Met de komst van het station kunnen reizigers makkelijk en snel de trein richting Gouda of Alphen pakken. Een aanwinst voor de nieuwe woonwijk Park Triangel.

Regionale bereikbaarheid

Het nieuwe station is een van de verbetermaatregelen voor de lijn Alphen – Gouda die ProRail heeft uitgevoerd in opdracht van de provincie Zuid-Holland, in samenwerking met NS, gemeenten Waddinxveen, Alphen aan den Rijn en Gouda.  Andere maatregelen zijn de bouw van het nieuwe station Boskoop Snijdelwijk (gereed december 2017) en aanpassingen aan spoor en beveiliging om de trein vaker te kunnen laten rijden. Vanaf afgelopen september 2017 kunnen reizigers vier in plaats van twee keer per uur de trein pakken.
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers