Let op! Werkzaamheden herfstvakantie

Nieuws

Gepubliceerd op 14 oktober 2015 - Laatste update: 14 augustus 2020 21:54 uur

Deze herfstvakantie werken we weer behoorlijk aan het spoor. Door het hele land hebben we groot werk gepland, dat van invloed kan zijn op je treinreis. Check daarom kort voor vertrek de reisplanner.

Hinder

We realiseren ons dat reizen met de bus in plaats van de trein of extra overstappen vervelend is, zeker wanneer je er op uit wil trekken. Ons werk kan zo omvangrijk zijn, dat er meerdere sporen nodig zijn om het werk uit te voeren. Liefst blijven we treinverkeer altijd toestaan, maar soms zijn spoorwegen totaal afgesloten vanwege een grote klus. We kiezen voor vakanties en weekenden voor dit soort 'grote jongens' omdat er dan minder mensen met de trein reizen.

Infographic over plannen

We leggen onze planningen altijd eerst voor aan vervoerders en consumentenorganisaties voordat we beginnen. Wil je weten hoe wij ons werk inplannen en wie daar bij betrokken zijn? Bekijk dan deze infographic.

ProRail Vernieuwt

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. Deze groei zet in de toekomst door. En daar hebben we beter spoor en grotere stations voor nodig. Daarom vernieuwen we stations zodat ze ruimer en toegankelijker worden en richten we spooremplacementen efficienter in zodat treinen niet meer op elkaar hoeven te wachten om stations in- en uit te rijden. En natuurlijk is groot onderhoud aan rails, seinen, wissels en overwegen van tijd tot tijd noodzakelijk. Onze spullenboel ligt in de buitenlucht en wordt intensief gebruikt.

Waar?

Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden, ook voor de komende drie maanden. De reisplanner van NS is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Check die voor vertrek, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Fijne herfstvakantie!

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers