Lift op station Rotterdam Blaak gerepareerd

Nieuws

Gepubliceerd op 13 juni 2022

Vanaf vrijdag 10 juni is de lift naar spoor 1 / 2 op station Rotterdam Blaak weer te gebruiken. De lift was beschadigd geraakt door een botsing met een hoogwerker tijdens schoonmaakwerk in februari. De reparatie liet op zich wachten, omdat eerst het schadeonderzoek is uitgevoerd en er specialistische liftmonteurs moesten worden ingepland.

Voorspoedige reparatie

Bouwmanager Roald Benschop vertelt: “De reparatie is voorspoedig verlopen. Gelukkig bleek er alleen schade te zijn aan onderdelen die we al hadden verwacht. Die onderdelen hadden we direct na het ongeval al besteld en waren daardoor op tijd binnen. Zo hebben we de verbogen staaldelen aan de buitenkant van de lift vervangen, inclusief een raam.”

“Vanwege waterschade hebben we ook meerdere elektrische onderdelen vernieuwd. Een aantal losgekomen leiders in de liftschacht hebben we weer goed vastgezet en de liftkooi is opnieuw gericht. Door deze reparaties is de lift weer veilig en klaar voor gebruik.”

Meer over:

Meer nieuws

Laat je spoorwens in vervulling gaan!

Voor veel mensen is het een grote droom om te ervaren hoe het is om te werken op en rond het spoor. En die droom kan tijdens de Spoorwensdagen in vervulling gaan.

Lees meer

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers